Studiestart

Kommunikation og Digitale Medier

 • Velkommen til Kommunikation og Digitale Medier  Kære kommende studerende på Kommunikation og Digitale Medier 2022

  Dette er en lille hilsen fra dine RUS-koordinatorer og tutorer, som glæder sig enormt meget til at møde dig. Vi skriver til dig for at byde dig velkommen på dit nye studie, samt give dig en smule information om hvad der skal ske i løbet af september, hvor det er os som står for programmet. 

  Studiestart er onsdag d. 1. september, hvor vi vil stå klar på Honnørkajen på havnen til at byde dig og dine medstuderende velkommen. Tutorkorpset på Kommunikation og Digitale Medier består af en gruppe studerende fra 3. - 9. semester, som har brugt sommeren på at forberede en helt fantastisk studiestart for dig.

  Der vil gennem din studiestart  være mange nye mennesker, du skal lære at kende og det er en proces, som vi glæder os meget til at dele med dig og selvfølgelig hjælpe dig igennem. Vi vil derfor allerede nu gerne bede dig om at reservere nedenstående datoer, hvor vi afholder en række arrangementer for dig og dine nye studiekammerater. På den måde håber vi at du kommer lidt tættere på dine nye medstuderende. Vi vil løbende opdatere dig med flere detaljer såsom tidspunkt, varighed af arrangement og hvad du skal medbringe.

  Aktiviteter i RUS-perioden:

  • 01/09: Studiestart
  • 03/09: Studiestartsfest i Gigantium
  • 07/09: RUS-building
  • 10/09: Tutorfest
  • 14/09: Bingo Banko
  • 16/09: Pubcrawl
  • 23/09- 25/09: Rustur 

  Første gang du møder os er, som sagt, til morgenmad d. 1. september kl. 08:30 på Honnørkajen i Aalborg. Når du ankommer på Honnørkajen vil vi stå klar med et banner, så du kan finde os. Kan du ikke se os eller banneret, kan du altid spørge alle de tutorer der er til stede, uanset hvilket studie de kommer fra. Skulle de mod forventning ikke kunne hjælpe dig, kan du altid henvende dig til dem i røde trøjer, da de alle sammen hører under humaniora. Når du har fundet det rette sted, så vil vi tage os meget kærligt af dig og guide dig sikkert gennem resten af dagen.

  Efter en fælles start på Honnørkajen går turen mod CREATE. Det er her du kommer til at have din daglige færd - adressen er Rendsburggade 14, 9000 Aalborg, hvis du lige skal tjekke ud hvordan det ligger, i forhold til der hvor du bor.

  På CREATE vil du blive introduceret for dine semesterkoordinatorer, studieledelsen, inddelt i tutorgrupper, vist rundt på universitetet og meget mere. Da du skal have en del informationer allerede første dag, skal du være forberedt på, at vi formentlig først er færdige sidst på eftermiddagen. For dem som har lyst, vil det være muligt at blive hængende og få en kold øl, sammen med dine nye medstuderende. På studiestartsdagen skal du ikke have undervisning og vi skal nok sørge for frokost, så du behøver ikke medbringe madpakke eller computer. En drikkedunk er dog en god idé (og måske en lille snack, hvis du er en snacky type).

  Vi har oprettet en Facebookgruppe, som du allerede nu meget gerne må tilmelde dig. Den hedder Kommunikation og Digitale Medier AAU 2021. Her kan du møde dine nye medstuderende, dine tutorer, dine RUS-koordinatorer og stille spørgsmål. Skulle du have spørgsmål, som du ikke har lyst til at stille i åbent forum, er du meget velkommen til at kontakte os, dine RUS-koordinatorer. Det er dog vigtigt, at du holder dig opdateret på Facebook fra nu af og gennem hele studiestartsperioden, da dette er vores primære kommunikationskanal. Hvis du vil vide endnu mere om din kommende studiestart, så kan du også finde os på vores Instagram: komdigmed2021.

  Vi glæder os meget til at møde dig!

  Kærlig hilsen dine RUS-koordinatorer og tutorkorpset på Kommunikation og Digitale Medier. • Tjekliste

  bekræft studieplads

  Du skal aktivt bekræfte din studieplads på Unistart.aau.dk senest den 5. august. Ellers mister du pladsen.

  bestil studiekort

  På AAU kaldes dit studiekort for AAU card. Du skal bruge dit AAUcard som ID-kort under din studietid. Bestil dit AAUcard i god tid inden studiestart for at det er klart til brug. Når du ikke at bestille AAUcard inden studiestart kan du selvfølgelig altid nå det efter studiestart, men forvent, at der kan gå længere tid inden kortet er klart til afhentning. AAUcard er adgangskort til universitetsbygninger i Aalborg, Esbjerg og København, lånerkort til universitetsbibliotek m.m. Du bestiller dit AAUcard på unistart.aau.dk.

  Tilgå studiemail

  Du får automatisk en mail med informationer om din nye AAU-mail, når du har accepteret din studieplads i Unistart. Du skal benytte din nye AAU-mail under hele din studietid. Al kommunikation fra universitetet til dig vil fremover blive sendt til denne mailadresse. Din AAU-mail og tilhørende adgangskode bruges også til forskellige IT-systemer på Universitetet.

  LOGIN I MOODLE

  Moodle er AAU's virtuelle læringsmiljø, hvor du kan finde dit skema, kurser, kursusmaterialer og andet relevant kursusinformation. Det er vigtigt, at du er opdateret på informationen på Moodle, da det er her din underviser kommunikerer om kursusgange mm. Du logger på Moodle med din AAU-mail og adgangskode.

  Det meste information fra Moodle kan også tilgås i AAU Student app, bl.a. skema og kursusinformation. Ændringer på Moodle bliver også vist i AAU Student.

  Søg SU

  Du kan tidligst en måned før studiestart søge om SU. Du skal søge SU via minSU på su.dk. Din ansøgning om SU vil først blive behandlet når du har bekræftet din studieplads i Unistart.

  Tjek bogliste

  Boglisten fra dit nye studie er typisk tilgængelig i intrasystemet Moodle 14 dage før studiestart. Du kan tilgå Moodle, når du har fået tildelt din AAU-mail. Moodle kan tilgås på moodle.aau.dk.

  Hent AAU Student

  AAU Student er en app til dig, som er studerende på AAU. Appen giver dig hurtig adgang til de vigtigste og mest relevante informationer for dit studieliv på AAU, såsom skema og kursusliste og kan samtidig abonnere på studierelevante nyheds- og eventkanaler. Du får også adgang til studieteknikker, som kan hjælpe dig til at få overblik over dit studieliv.

  AAU Student kan hentes i App Store og Google Play.

  Hent AAU Map

  AAU Map gør det nemt for dig at finde vej til undervisningslokaler, studiearbejdspladser, kantiner, biblioteker og andre faciliteter på Aalborg Universitet. Du skal blot benytte søgefunktionen og lade app’en guide dig til den valgte adresse eller lokale.

  AAU Map kan hentes i App Store og Google Play.

  Søg Specialpædagogisk støtte (SPS)

  Hvis du har en funktionsnedsættelse i form af et fysisk handicap, en psykisk eller neurologisk lidelse eller er ordblind, har du mulighed for at søge om hjælpemidler og støtte. Husk at du skal søge igen, selvom du har modtaget SPS på tidligere uddannelse. Du kan søge specialpædagogisk støtte her. • Studiets program på studiestartsdagen

  FÆLLES STUDIESTART 1. SEPTEMBER 2022 PÅ HONNØRKAJEN I AALBORG

  Kl. 08.30-09.00: Morgenmad
  Kl. 09.00-09.10: Studenterpræsten med kor indbyder til morgensang
  Kl. 09.10-09.25: Velkomst ved prorektor Anne Marie Kanstrup
  Kl. 09.25-09.35: Velkomst ved Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen
  Kl. 09.35-09.45: Indslag af Studentersamfundet ved formand Nicoline Katherina Vinding Munk og studenterpolitisk ordfører Sebastian Hoff
  Kl. 09.45-09.50: Prorektor afrunder arrangementet
  Kl. 09.50: Afgang fra Honnørkajen

  Tutorerne leder herefter de studerende til deres respektive mødesteder. For studerende til campus i Aalborg Øst indsættes busser i pendulfart så længe, der er behov. Øvrige studerende føres af tutorerne til uddannelsesstederne i midtbyen. • De studerende fortæller • Materialer til 1. semester

  Moodle

  Moodle er AAU’s virtuelle læringsmiljø, hvor du kan finde dine kurser, kursusmaterialer og andet relevant kursusinformation. Det er vigtigt at du er opdateret på informationen på Moodle, da det er her din underviser kommunikerer om kursusgange mm. Moodle er også stedet du kan se dit skema. Du logger på Moodle på moodle.aau.dk med din AAU-mail og adgangskode.

  Læs yderligere i jeres semesterrum.

  Moodle åbner for de studerende d. 15/8.

  skema

  Skema for de enkelte moduler gøres tilgængelige på Moodle medio august.

  Dit skema vil også være tilgængeligt i AAU Student appen. • Studiets placering

  Aalborg Universitet

  Rendsburggade 14 (CREATE)

  9000 Aalborg


 • Dine Studiesekretærer

  Pia Knudsen

  piak@ikp.aau.dk

  Tlf.

  99409047

 • Dine tutorkoordinatorer

  Frederikke Skall

  fskall19@student.aau.dk

  Anne Kongsbak Søder

  asader20@student.aau.dk

Beskeder fra studiet


AAU Start APP

Hold dig opdateret via studiestartsappen AAU Start i både App Store og Google Play.

Hjemmeside

Besøg Kommunikation & Digitale Mediers hjemmeside.

Studievejledningen

Læs mere og kontakt studievejledningen.


Mød dine medstuderende

Facebookgruppen for dit studie er ofte et rigtig godt sted at starte, hvis du vil møde dine medstuderende og tutorer.

Join dit studie på Facebook