Studiestart

Musikterapi

 • Velkommen til Musikterapi  Kære første semester!

  Stort tillykke med jeres optagelse på musikterapistudiet! Vi glæder os over at kunne byde jer velkommen, og vi håber på at kunne give jer en rigtig god studiestart.

  På musikterapi holder vi en hyttetur før universitetets officielle studiestartsdag, som er den 1. september. Vi vil gerne invitere jer på tur til en hytte kaldet Myrebo, hvor vi overnatter to nætter. På vores hyttetur vil I modtage al den information I har brug for i forbindelse med studiestart. Dette vil blandt andet indeholde en grundlæggende introduktion til studiet, brug af studiemail, intro til skema, overblik over studiestartsperioden, vigtige datoer mm. Men vigtigst af alt, vil turen byde på rig mulighed for, at I kan lærer hinanden at kende gennem en hel masse sjove aktiviteter, stille spørgsmål og hygge!

  DATOERNE FOR HYTTETUREN ER DEN 28. - 30. AUGUST. I VIL BLIVE KONTAKTET PÅ MAIL MED DE PRAKTISKE DETALJER OMKRING DAGENE.

  Musikterapi er et lille studie, hvor vi lægger stor vægt på, at hver enkelt studerende bliver set og hørt, så skulle I gå inde med nogle spørgsmål, så skal I altid føle jer fri til at kontakte os eller en af vores to studenterstudievejledere.

  Vi glæder os til at møde jer!

  De bedste hilsner,

  Jeres tutorkoordinatorer Emilie & Karoline • Tjekliste

  bekræft studieplads

  Du skal aktivt bekræfte din studieplads på Unistart.aau.dk senest den 5. august. Ellers mister du pladsen.

  bestil studiekort

  På AAU kaldes dit studiekort for AAU card. Du skal bruge dit AAUcard som ID-kort under din studietid. Bestil dit AAUcard i god tid inden studiestart for at det er klart til brug. Når du ikke at bestille AAUcard inden studiestart kan du selvfølgelig altid nå det efter studiestart, men forvent, at der kan gå længere tid inden kortet er klart til afhentning. AAUcard er adgangskort til universitetsbygninger i Aalborg, Esbjerg og København, lånerkort til universitetsbibliotek m.m. Du bestiller dit AAUcard på unistart.aau.dk.

  Tilgå studiemail

  Du får automatisk en mail med informationer om din nye AAU-mail, når du har accepteret din studieplads i Unistart. Du skal benytte din nye AAU-mail under hele din studietid. Al kommunikation fra universitetet til dig vil fremover blive sendt til denne mailadresse. Din AAU-mail og tilhørende adgangskode bruges også til forskellige IT-systemer på Universitetet.

  LOGIN I MOODLE

  Moodle er AAU's virtuelle læringsmiljø, hvor du kan finde dit skema, kurser, kursusmaterialer og andet relevant kursusinformation. Det er vigtigt, at du er opdateret på informationen på Moodle, da det er her din underviser kommunikerer om kursusgange mm. Du logger på Moodle med din AAU-mail og adgangskode.

  Det meste information fra Moodle kan også tilgås i AAU Student app, bl.a. skema og kursusinformation. Ændringer på Moodle bliver også vist i AAU Student.

  Søg SU

  Du kan tidligst en måned før studiestart søge om SU. Du skal søge SU via minSU på su.dk. Din ansøgning om SU vil først blive behandlet når du har bekræftet din studieplads i Unistart.

  Tjek bogliste

  Boglisten fra dit nye studie er typisk tilgængelig i intrasystemet Moodle 14 dage før studiestart. Du kan tilgå Moodle, når du har fået tildelt din AAU-mail. Moodle kan tilgås på moodle.aau.dk.

  Hent AAU Student

  AAU Student er en app til dig, som er studerende på AAU. Appen giver dig hurtig adgang til de vigtigste og mest relevante informationer for dit studieliv på AAU, såsom skema og kursusliste og kan samtidig abonnere på studierelevante nyheds- og eventkanaler. Du får også adgang til studieteknikker, som kan hjælpe dig til at få overblik over dit studieliv.

  AAU Student kan hentes i App Store og Google Play.

  Hent AAU Map

  AAU Map gør det nemt for dig at finde vej til undervisningslokaler, studiearbejdspladser, kantiner, biblioteker og andre faciliteter på Aalborg Universitet. Du skal blot benytte søgefunktionen og lade app’en guide dig til den valgte adresse eller lokale.

  AAU Map kan hentes i App Store og Google Play.

  Søg Specialpædagogisk støtte (SPS)

  Hvis du har en funktionsnedsættelse i form af et fysisk handicap, en psykisk eller neurologisk lidelse eller er ordblind, har du mulighed for at søge om hjælpemidler og støtte. Husk at du skal søge igen, selvom du har modtaget SPS på tidligere uddannelse. Du kan søge specialpædagogisk støtte her. • Studiets program på studiestartsdagen

  FÆLLES STUDIESTART 1. SEPTEMBER 2022 PÅ HONNØRKAJEN I AALBORG

  Kl. 08.30-09.00: Morgenmad
  Kl. 09.00-09.10: Studenterpræsten med kor indbyder til morgensang
  Kl. 09.10-09.25: Velkomst ved prorektor Anne Marie Kanstrup
  Kl. 09.25-09.35: Velkomst ved Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen
  Kl. 09.35-09.45: Indslag af Studentersamfundet ved formand Nicoline Katherina Vinding Munk og studenterpolitisk ordfører Sebastian Hoff
  Kl. 09.45-09.50: Prorektor afrunder arrangementet
  Kl. 09.50: Afgang fra Honnørkajen

  Tutorerne leder herefter de studerende til deres respektive mødesteder. For studerende til campus i Aalborg Øst indsættes busser i pendulfart så længe, der er behov. Øvrige studerende føres af tutorerne til uddannelsesstederne i midtbyen. • De studerende fortæller  I videoen fortæller tutor og 2. semester studerende André omkring studiestarten og hans oplevelse af det første år på musikterapi.  • Materialer til 1. semester

  Moodle

  Moodle er AAU’s virtuelle læringsmiljø, hvor du kan finde dine kurser, kursusmaterialer og andet relevant kursusinformation. Det er vigtigt at du er opdateret på informationen på Moodle, da det er her din underviser kommunikerer om kursusgange mm. Moodle er også stedet du kan se dit skema. Du logger på Moodle på moodle.aau.dk med din AAU-mail og adgangskode.

  Link til semesterrum.

  Moodle åbner for de studerende d. 15/8.

  Bøger & litteratur

  Det er en god idé allerede nu at købe bøgerne til dette semester, pensumlisten er som følger og kan bestilles ved Factum Books: https://factumbooks.dk/?booklist=3&id=523

  Bonde, L.O. (2011). Musik og menneske (2nd udg.). Samfundslitteratur.

  Bonde, L. O. (Ed.) (2014). Musikterapi. Teori, uddannelse, forskning og praksis. Klim.

  Holgaard, J. E., Ryberg, T., Stegeager, N., Stentoft, D., & Thomassen, A. O. (2020). Problembaseret læring og projektarbejde ved de videregående uddannelser (2. udg.). Samfundslitteratur.

  Reinecker, L., & Jørgensen, P. S. (2017). Den gode opgave. Håndbog i opgaveskrivning på videregående uddannelser (5. udg.). Samfundslitteratur. (OBS: Dansk Magisterforening kommer forbi i rus dagene, de forærer denne bog til nye medlemmer, så hvis du overvejer at melde dig ind i fagforeningen som studentermedlem, behøver du ikke at købe bogen).

  skema

  Skema for de enkelte moduler gøres tilgængelige på Moodle medio august.

  Dit skema vil også være tilgængeligt i AAU Student appen. • Studiets placering

  Aalborg Universitet

  Musikkens Plads (Musikkens Hus 4. sal)

  9000 Aalborg


 • Dine Studiesekretærer

  Kirsten Christensen

  kic@ikp.aau.dk

  Tlf.

  99409119

 • Dine tutorkoordinatorer

  Karoline Amaryllis Forshei Nielsen

  kafn20@student.aau.dk

  Emilie Holmboe Christensen

  echria21@student.aau.dk

Beskeder fra studiet


AAU Start APP

Hold dig opdateret via studiestartsappen AAU Start i både App Store og Google Play.

Hjemmeside

Besøg Musikterapis hjemmeside.

Studievejledningen

Læs mere og kontakt studievejledningen.

Facebook

Besøg Musikterapis officielle facebook side


Mød dine medstuderende

Facebookgruppen for dit studie er ofte et rigtig godt sted at starte, hvis du vil møde dine medstuderende og tutorer.

Join dit studie på Facebook