Studiestart

Studiestart FAQ

Har du spørgsmål om studiestart?

Kære kommende bachelorstuderende. Tillykke med din optagelse! Du er sikkert spændt på studiestart, og hvad din kommende uddannelse har at byde på. Vi håber, at du får den bedste start på studiet, og for at hjælpe dig lidt på vej, har vi her samlet nogle af de spørgsmål og svar, som vi ofte modtager i forbindelse med studiestart. Vi håber, at de kan besvare nogle spørgsmål, du måske sidder med, og gøre dig helt klar til studiestart.

 • +

  Hvordan bruger jeg Moodle?

  Moodle er AAU's virtuelle læringsmiljø, hvor du kan finde dit skema, kurser, kursusmaterialer og andet relevant kursusinformation.

  Det er vigtigt, at du er opdateret på informationen på Moodle, da det er her din underviser kommunikerer om kursusgange mm. Du logger på Moodle med din AAU-mail og adgangskode.

  Guide til brug af moodle

 • +

  Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har modtaget mit AAUcard?

  AAUcard bliver ikke tilsendt pr. post. Du skal i stedet henvende dig til dit lokale Facility Support teams på AAU eller sende en mail til aaucard@adm.aau.dk. Husk at angive dit studienummer, hvis du henvender du dig på mail.

 • +

  Hvor uploader jeg eksamensbevis fra mit enkeltfag?

  Du skal uploade dit enkelfagsbevis i UniStart under fanen “Bilag” inden studiestart eller umiddelbart derefter.

  Gå til UniStart

 • +

  Hvornår får jeg svar på min meritansøgning?

  Du vil få svar på din ansøgning om merit senest ved studiestart. Det er studienævnet på det studie, du er optaget på, der træffer afgørelsen og meddeler dig svaret.

 • +

  Hvordan finder jeg en bolig i Aalborg?

  Via det følgende link kan du læse mere om du forskellige muligheder og tilbud der er for at finde en bolig i Aalborg.

  Hjælp til at finde bolig i Aalborg

 • +

  Hvordan logger jeg på wifi?

  Som studerende på Aalborg Universitet, skal du vælge netværket Eduroam.
  Først skal du oprette dine enheder på net.aau.dk. Her logger du ind med din AAU-mail og adgangskode, og følg derefter nedenstående guide:

  • Klik på "Opret enhed/Create device".
  • Navngiv din enhed.
  • Klik på "Opret/Create".
  • Følg installationsvejledningen.

  Læs mere om wi-fi adgang her

 • +

  Hvem skal jeg møde første dag?

  På honnørkajen bliver du mødt af ældre studerende (tutorer) fra dit studie, som vil guide dig dagen igennem. Studentersamfundet byder på fælles morgenmad og både Aalborg Universitets rektor, Aalborgs borgmester og formanden for Studentersamfundet holder velkomsttaler. Efter den fælles velkomst guider tutorerne dig ud til dit nye studie via chartrede busser, hvor dine nye undervisere vil introducere dig til dit studie.

   

 • +

  Skal jeg medbringe noget på studiestartsdagen?

  Det afhænger af dit studie. På nogle studier kan du blive bedt om at tage madpakke, bærbar eller andet med. Hold derfor øje med information fra dit studie om din studiestartsdag.

  Det er dog altid en god idé at have en snack og en flaske vand med uanset hvad dit studie melder ud.

 • +

  Hvor kan jeg parkere, hvis jeg er i bil?

  Du kan parkere i P-huset ved Musikkens Hus. Det ligger lige bag Honnørkajen. Vær opmærksom på at det koster penge at holde i Musikkens Hus. Alt efter om du efter den fælles introduktion skal videre ud på campus i Aalborg Øst eller blive i centrum af byen er der parkeringsmuligheder. Spørg din tutor af hvor der er bedst at parkere.

 • +

  Kom godt og billigt på studiet med NaboGO

  Kør bæredygtigt til universitetet ♻. Når du rejser sammen med andre til og fra AAU sparer du både plads på parkeringspladsen og penge på kontoen.

  Nordjyllands Trafikselskab og Nabogo kan hjælpe dig med at komme frem med bus, tog og bil. Køb et ungdomskort eller pendlerkort og kør gratis med både bus, tog og bil. Nabogo er en app, der gør det lettere for dig at finde andre at dele turen med. Download den i app-store og bliv klar. 

  Læs mere om nabogo her

 • +

  Hvordan kommer jeg fra velkomsten i midtbyen til mit nye studie?

  Når den fælles velkomst er færdig på Honnørkajen i centrum af Aalborg følger dine nye tutorer (ældre studerende) dig til dit studie, hvor introduktion af dit studie fortsætter. Der kører gratis busser i pendulfart så længe behovet er der.

 • +

  Hvordan søger jeg SPS?

  Specialpædagogisk støtte (SPS) kan du søge ved at udfylde et ansøgningsskema og sende det på en mail til SU-kontoret, sammen med lægelig dokumentation for din funktionsnedsættelse. Ansøgningsskemaet og mailadressen finder du på linket nedenfor. 

  Søg SPS

 • +

  Hvor får jeg en bekræftelse på, at jeg er aktivt studerende?

  Hvis du har fået tilsendt en AAUmail, kan du logge ind med den på STADS Selvbetjening og trække en studiejournal, hvor du under ’Udskrifter’ kan få en indskrivningsbekræftelse i PDF-form.

  Gå til Stads

 • +

  Hvad er mulighederne for studieskift det første år?

  Har du fortrudt dit studievalg inden 1. september og efter at det er blevet meldt ud til de studerende, hvorvidt de har fået en studieplads eller ej, vil der blive udbudt en række ledige pladser på udvalgte studier, som du har mulighed for at søge.

  Det kan ikke lade sig gøre at flytte fra en uddannelse til en anden uddannelse undervejs i første studieår. Hvis du i løbet af 1. eller 2. semester finder ud af, at det er en anden uddannelse, du ønsker at læse, skal du som udgangspunkt søge om optagelse forfra via optagelse.dk og du skal opfylde uddannelsens adgangskrav. Om du får tilbudt en studieplads den efterfølgende sommer, afhænger af evt. Adgangsbegrænsning. For yderligere information kontakt Optagelseskontoret på 9940 9425.

  Læs mere om optagelse og studieskift her

 • +

  Hvor kan jeg få spændende og supplerende kurser og viden?

  Folkeuniversitetet har fokus på at øge kendskabet til forskellige metoder og resultater inden for forskning gennem spændende og informativ undervisning. Derfor afholder de mange interessante kurser og foredrag, som hvert år benyttes af mange nordjyder.

  Som studerende ved AAU kan du deltage gratis i foredrag og kurser på Folkeuniversitetet Aalborg. Du får derfor en unik mulighed for at øge din viden inden for præcis dine interesser, hvad end de er studierelaterede eller ej.

  Dog er der egenbetaling ved kurser med evt. forplejning og materialer.

  SÅDAN TILMELDER DU DIG SOM STUDERENDE VED AAU

  Brug menupunktet 'Specialaftaler' nederst på Folkeuniversitetets hjemmeside.

  Her skal du bruge AAU's aftalekode:

  21356
   

  Læs mere om Folkeuniversitetet og find kurser/foredrag

   

   

   

 • +

  Gratis Office 365

  Som studerende eller ansat på Aalborg Universitet har du gratis adgang til Microsoft Office 365. Du kan altså hente alle dine foretrukne Office-programmer til din computer, tablet eller telefon kvit og frit. Du har tilmed adgang til de webbaserede udgaver af eksempelvis Word, Excel og PowerPoint.

  Udover ovenstående, inkluderer adgangen til Office 365 en række andre applikationer - eksempelvis OneNote og Microsoft Teams. Du får tilmed 5 TB lagerplads på OneDrive, så du kan uploade og få adgang til dine filer når som helst og fra hvilken som helst enhed.

  LÆS MERE OM OFFICE 365 OG STUDIELICENS HER