AAU logo

Studiestart

Universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket

Velkommen til Aalborg Universitet, og velkommen på biblioteket! Hvad enten du er optaget på en bachelor- eller kandidatuddannelse, så vil vi gerne byde dig velkommen til nogle rigtig fede år. Her på denne side har vi samlet information om biblioteket for dig som ny studerende. 

På biblioteket arbejder vi konstant på at være din professionelle, og altid opdaterede, sparringspartner når det kommer til informationssøgning. Og så giver vi dig adgang til en lang række ressourcer som e-bøger og databaser samt naturligvis trykte bøger.

Hent inspiration i videoerne herunder og læs mere længere nede på siden om hvordan du kan bruge biblioteket i dit studium.

 

Adgang til bøger, tidsskrifter, artikler mv. 

Projektarbejde på AAU er en akademisk disciplin der kræver høj faglighed - og dermed også adgang til særlig gode ressourcer. Selvom Google Scholar og lignende tjenester giver gode muligheder, så er der stadig mange artikler etc der kun er tilgængelige hvis du går via databaser der skal betales for - og det gør vi, for at du kan benytte dem.

Udover vores udvalg af fysiske materialer giver vi dig adgang til databaser med artikler, e-bøger og meget andet.

Læs mere om hvordan du finder materiale via biblioteket. Vi kan selvfølgelig også hjælpe dig hvis du leder efter noget vi ikke har (ved fx at bestille hjem fra andre biblioteker), eller hvis det er via frit tilgængelige sider som Wikipedia eller fx på Twitter.

 

Sådan finder du materiale

Få hjælp til dit projektarbejde

En stor del af vores arbejde er hjælp til studerende og forskere med at finde relevant litteratur. Det kan være på et mere overordnet niveau om, hvor det kan være relevant at søge information, eller specifikt til at finde lige den artikel du mangler. Vi tilbyder også en række kurser som du vil blive orienteret om via dit studium.

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål, og du kan også booke en vejledning.
 

book en vejledning

Brug biblioteket fra læne- eller liggestolen

Via fjernadgang kan du nå næsten alle bibliotekets elektroniske ressourcer, uanset hvor du befinder dig. Dit brugernavn er din @student.aau.dk-mail, så du skal end ikke oprettes som bruger.
 

prøv vores fjernadgang

VORES FILIAL I ESBJERG

På biblioteket i Esbjerg har vi både store borde til gruppearbejde og sofagrupper til afslapning eller fordybelse. Der er strømstik ved de fleste arbejdspladser, og vi har også et whiteboard, der frit kan anvendes.

Vi har en fysisk samling på ca 12.000 bøger til hjemlån indenfor ingeniørfagene og medialogi med tilgrænsende emneområder. Endvidere har vi dagens aviser samt et mindre antal trykte tidsskrifter.

Læs mere om biblioteket i Esbjerg

Hold dig up-to-date med hvad der sker på biblioteket

Hvad enten du søger at holde dig up-to-date med nye ressourcer, dagens tip eller lignende, så kan det være en god idé at benytte dig af en eller flere af vores tilbud om at holde dig selv opdateret. Du kan holde dig opdateret med os på Facebook eller følge os på Twitter.